Saturday, May 21, 2005

Piep3 dagen terug heb ik op een markt in Antalya 2 kuikens gekocht. Eentje heeft de nacht niet overleeft, maar de andere is springlevend en eet sprinkhanen, mieren, spinnen, tomaat, meloen, pitjes en drinkt water, slaapt in mijn hand en wast zichzelf. Ik ben vastberaden om het uit te laten groeien tot een flinke kip om het daarna te slachten. Jammergenoeg is het vannacht overleden, waar de mieren weer vriendelijk gebruik van hebben gemaakt.

Klimmen gaat ook aardig. Tot nu toe nog niet echt zware routes geklommen (max 6c), maar ik ben bezig met het uitwerken van een 7a+ en een 7b+. Die moeten wel lukken denk ik.
We koken elke avond ook goed. Een van de gerechten die we maken is Chakchuka. In olie bakken van uien, knoflook, pepers en daarna meestoven van tomaten. Voor het einde wat eieren rustig bovenop leggen en nog 3 minuten op het vuur houden. Dit varieren we met gestampte aardappelen, spaghetti of bulgur. We gebruiken nauwelijks vlees, maar met goed gebruik van olijfolie, veel pepers, veel knoflook en zout, krijg je verbazingwekkend goed smakende gerechten.
We hebben het met het geld tot nu toe heel zuinig aan gedaan, maar vanavond gaan we de bloemetjes buiten zetten en gaan we naar een club ergens in Antalya.

3 comments:

Nicola said...

HE Chris, je hebt dat Kuikentje toch wel gereanimeerd he!!!

Mama said...

piep :(

Christiaan said...

Nee, het was al te laat.... :(