Monday, January 24, 2005

Een week Italie achter de rug

Trein naar Pisa, 10:30, za 22 jan 2005

"Ik heb er een week cursus op zitten. Het weekend is begonnen en dan hebben we geen cursus. Dag voor dag glijdt de gehaastheid en de instelling dat je dagen gepland zijn (door jezelf of door iemand anders) van me af. Gisteravond uit eten geweest met de andere studenten. Zitten praten over de verschillen tussen Zweden, Engeland en Nederland en over waar zij willen gaan wonen. Ze twijfelen tussen hun eigen land of Italie.

Ik ben nu onderweg naar Pisa. Ik moet die toren toch met eigen ogen zien. Misschien overnacht ik daar ook en ga ik de volgende dag in Firenze kijken, maar misschien ook niet.

Vertelde ik al dat het weer steeds beter wordt? Eerst was het koud en regenachtig. Nu is het volop zonnig en warmer. Vrijdag heb ik ook mijn radio geruild voor een portable cd/mp3 speler. Die speelt nu Zo Vrolijk van Herman Van Veen terwijl ik geniet van het uitzicht over de kust van Italie (Toscane) met hier en daar een golfsurfer."
(10 februari is de volgende Sciopero. Even zorgen dat ik dan niet in de trein zit.)

Trein terug naar Castagneto, 22:15, zo 23 januari 2005

Onvergetelijk weekend gehad..... "Zoals gezegd ben ik onderweg naar Pisa en ben ik vlakbij de toren gaan zitten in het zonnetje. Beetje om me heen kijken naar de mensen om me heen die op afstand de toren proberen om te duwen, tegen te houden of van boven vast te pakken en naar zij die van hen weer foto's maken. Een keertje gelopen rondom de Duomo gelopen, die gelijk naast de toren staat. Toen weer ergens anders gaan zitten vlakbij die scheve toren luisterend naar de muziek die uit de Duomo komt.
Ineens spreekt een blonde meid me aan met de vraag of we elkaar al eens eerder gezien hadden. Yeah right (denk ik)... but whatever... cool with me. Ik heb haar nog nooit gezien in ieder geval.
Ze ziet er leuk uit. Heet Stine. Blijkt uit Denemarken te komen en werkt als student bij de grootste deeltjesversneller ter wereld (Soort ondergrondse holle donut met een omtrek van 20 kilometer, waar ze met ontmeetbare snelheid onmeetbaar kleine deeltjes laten botsen) bij het Cern in Zwisterland, om dat ding nog sneller te maken met sterkere magneten. Erg stoer dus.
We raken wat aan de praat en voor ik het weet zit ik met wat vriendinnen van haar te eten in een mensa van een studentenhuis in Pisa. Daarna zijn we naar een op zoek gegaan naar een klimhal die ooit open was in Pisa, maar nu dicht. Even kijken of we er misschien toch binnen kunnen komen. Blijkt niet zo te zijn. Daarna onderweg naar een winkel waar we wat zooi kopen voor de avond zoals sambuca (op mijn verzoek naturalmente), wijn en ingredienten voor tiramisu. Die avond zitten ik, Stine en 2 vriendinnen, Daniela (italiaanse) en een Albanese, op de studentenkamer van Daniela waar we wat pizza eten en Sambuca drinken enzo. Verder gebeuren er niet echt heftige dingen. Wel maken Stine en ik plannen om de volgende dag samen Firenze te gaan bekijken.



De volgende morgen lenen we de auto van Daniela en rijden we naar Firenze. We parkeren op een fabrieksterrein om parkeerkosten te sparen. Samen hebben we in Firenze een beetje rondgelopen, gepraat, gebouwen bekeken, gegeten in een bar, ons op een heuvel vanwaar je heel Firenze kan zien op de foto laten zetten, enz.
Diezelfde avond moet zij met de nachttrein terug naar Geneve. Dus met de auto terug naar Pisa. Auto terug gebracht bij haar vriendin. Afscheid genomen van Stine's vriendinnen.
Samen lopen we naar de trein. Stine moet terug naar Geneve en ik Naar Castagnetto. Haar trein vertrekt eerder. Na afscheid genomen te hebben, hangt zij uit het raampje van de trein en vragen we toevalligerwijs tegelijkertijd aan elkaar. Destiny or Coincidence.
Coincidence zeg ik snel.
Coincidence zegt zij na wat aarzelen.
En weg is de trein en Stine. Vreemd en interessant hoe alles kan lopen. Gister loop ik nog alleen rond en 24 uur later zwaai je iemand uit met wie je gezellig samen bent geweest en die je nooit eerder hebt gezien. We hebben e-mail adressen uitgewisseld en mailen elkaar als we nieuwe reisplannen hebben. misschien rijd ik vrijdag (ik heb er dan 2 weken cursus op zitten) met haar mee naar Kopenhagen. Wie weet."

1 comment:

Anonymous said...

hehe....think I got most of the contents of your wierd up-side-down-backward-dutch language...CU soon!
ciaos,
$tine ;o)