Saturday, February 26, 2005

Feestje!Gisteravond feestje gehad. Was erg gezellig. Voor het eerst sinds tijden een kater. Grumphhh. Gaat nu al wel weer wat beter. Die denen kunnen aardig feesten. Met dat meisje linksonder heb ik nog even staan dansen. Ze had een enorme bos haar in der oksel. Dat was best even schrikken toen ze vlak voor me gezicht haar armen omhoog deed.

Door Stine heb ik de afgelopen paar weken enorm veel Denen ontmoet. Voornamelijk bij hen thuis. Meegegeten, gepraat, songfestivial gekeken. Denen lijken aardig wat op Nederlanders. Hoofd, armen, benen... misschien wat ruwer in het gezicht... beetje Viking-achtiger, maar ook volop modieus en uiterlijk gericht. Veel, enorm veel mooie vrouwen. Of de minder mooie blijven thuis en zie je ze niet op straat. Zou ook kunnen.
Mensen spreken je aan op straat of in een winkel als je iets doet wat anders hoort. Kruispunten sucken, fietser hebben net als in Nederland overal voorrang, maar rijden keihard. Het zijn er ook heel veel ieg in Kopenhagen. Winkels sluiten om 16:00 uur. De cappuccino die ik een paar dagen dronk kostte 26 Krone (=3,50 eur). Mensen zijn hier niet overdreven aardig, wat wel relaxt is. Studenten kopen alleen bier voor zichzelf ook als je met z'n 3en aan de bar staat. Geen rondjes tot dusver gezien. Iedereen lijkt zich verder aan de regels te houden en dragen jassen en tassen van het merk The North Face of Haglöfs.

No comments: