Tuesday, June 07, 2005

Een dag in TehranWat een dag. Vanochtend ben ik naar de Pakistaanse ambassade hier in Tehran gegaan om een visum aan te vragen. Dat schijnt alleen in je eigen land te kunnen. Nadat ik een brief heb geschreven over mijn bedoeling van mijn reis en een gesprek met het hoofd van het kantoor, heeft hij besloten me te accepteren. Nu moet hij nog bellen met een kantoor in Pakistan om te vragen of zij mij ook accepteren. Morgenochtend weet ik meer hierover.
Op mijn weg terug naar het centrum (overigens een beetje moeilijke term voor een stad met 10 miljoen inwoners en de langste straat ter wereld) van de stad, ontmoette ik een zaken man met wie ik een lunch heb gehad in de kantine van zijn kantoor. Even later word ik uitgenodigd door een student in zijn huis vanavond.
In het centrum van de stad aangekomen heb ik een interview gehouden met een man die zijn twijfels heeft over het nut van de aankomende verkiezingen die gaan plaats vinden in Iran en de corrupte praktijken die plaats vinden om de werkelijke uitslag te verdoezelen. Overigens verwacht hij dat 90 procent van de bevolking uit angst niet zal opdagen om een stem uit te brengen. Best wel heftig.

Als iemand nog contacten heeft met een krant of journalist, dan wil ik daar graag meer over horen, omdat ik dit verhaal bij zo iemand kwijt wil.

4 comments:

Anonymous said...

enne..........., je auto??
mama

Anonymous said...

Christiaan, neem één goede raad aan van je moeder:
bemoei je niet met de politiek!!!!

Christiaan said...

Alles gaat nmog goed hoor. Dit was een eenmalige actie.

Anonymous said...

pjoe:))
mam